مجله خبری صبح آنلاین

جدیدترین اخبار ایران و جهان

اخبار سلامت

مصرف این نان در صبحانه عمر را کوتاه می‌کند

مطالعه‌ای جدید از سوی تیمی از دانشمندان اسپانیایی نشان می‌دهد که ماده شیمیایی آکریل آمید، که در اثر پخت و پز مواد غذایی نشاسته‌ای تولید می‌شود، می‌تواند ریسک بروز بیماری‌های قلبی عروقی و مرگ و میر ناشی از آن‌ها را به‌طور قابل توجهی افزایش دهد. این پژوهش که بر روی داده‌های بیش از صد هزار نفر از سال ۲۰۰۷ انجام شده و نتایج آن در مجله‌ی Nutrients منتشر شده، ارتباط مستقیم بین میزان مصرف آکریل آمید و احتمال وقوع حوادث قلبی-عروقی مانند سکته مغزی و حمله قلبی را نشان می‌دهد.

محققان با بررسی ده‌ها تحقیق گذشته به این نتیجه رسیدند که افزایش مصرف آکریل آمید، احتمال مرگ ناشی از مشکلات قلبی و عروقی را تا ۶۰ درصد بالا می‌برد. این تاثیر به‌ویژه در افرادی که در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند، شدیدتر بوده و تا ۸۴ درصد افزایش ریسک مرگ و میر قلبی عروقی را نشان می‌دهد. به گزارش محققان، حتی افزایش متوسط در مواجهه با آکریل آمید از طریق رژیم غذایی می‌تواند خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی-عروقی را بین یک سوم تا دو سوم افزایش دهد.

این ماده شیمیایی مضر در هنگام حرارت دادن مواد غذایی نشاسته‌ای مانند سیب زمینی و نان، از طریق فرآیندهایی همچون سرخ کردن، پختن و برشته کردن تولید می‌شود. بنابراین، کنترل میزان مصرف مواد غذایی حاوی این ماده‌ی شیمیایی، برای سلامت قلب و عروق بسیار ضروری است.

مجله خبری صبح آنلاین

LEAVE A RESPONSE

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *