وزیر ارتباطات: به جای انکار از ظرفیت‌های هوش مصنوعی استفاده کنیم

سیاست گذاران حوزه فناوری و اقتصاد دیجیتال در همایش بانکداری نوین، چالش‌ها و فرصت‌های هوش مصنوعی را بررسی کردند. سخنران اصلی، با اشاره به تکامل جوامع بشری از جوامع اولیه وابسته به منابع طبیعی تا جوامع پیچیده امروزی، نقش فناوری در شکل‌گیری نظام‌های حکمرانی را برجسته ساخت. وی تاکید کرد که فناوری، به ویژه هوش مصنوعی، قدرتی فراتر از قدرت اتمی دارد و نادیده گرفتن آن یا برخورد منفعلانه با آن عواقبی جبران ناپذیر خواهد داشت.

این مقام مسئول با اشاره به تجربیات جهانی، به موضوع بزرگنمایی نگرانی‌ها پیرامون هوش مصنوعی اشاره کرد و بر ضرورت استفاده بهینه از ظرفیت‌های این فناوری برای تحول اقتصادی و اجتماعی تاکید نمود. وی پذیرفت که اتوماسیون ناشی از هوش مصنوعی، برخی مشاغل سنتی را منسوخ خواهد کرد، اما این به معنای تراز منفی اشتغال نیست. به گفته وی، کسب موفقیت در این زمینه مستلزم آموزش نیروی کار و توجه به مهارت‌های جدید است.

خطر استفاده سوء از هوش مصنوعی به عنوان ابزاری برای حمله به زیرساخت‌های حیاتی نیز مورد تاکید قرار گرفت. سخنران با اشاره به نظارت‌پذیر نبودن هوش مصنوعی برخلاف سلاح‌های اتمی، بر ضرورت توجه به ابعاد امنیت و حفظ امنیت اطلاعات تاکید کرد. همچنین وی به اهمیت هماهنگی بین نسل‌ها و درک متقابل فرهنگ و زبان آنها برای هدایت بهینه دولت الکترونیک و فناوری‌های جدید اشاره کرد.

سخنران با بیان اینکه بخش اعظم کسب و کارهای اینترنتی امروزی ده سال پیش قابل پیش‌بینی نبودند، به نقش دولت در حمایت و نظارت بر رشد این بخش اشاره کرد. وی همچنین با ارائه آمار نشان داد که بخش قابل توجهی از کاربران تلفن همراه از نرم افزارهای تغییر دهنده IP استفاده می کنند که رابطه مستقیمی با افزایش حمله به زیرساخت های بانکی دارد و بر ضرورت توجه به موضوع امنیت در کنار توسعه فناوری تاکید نمود.

مجله خبری صبح آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *