نزدیک به یک سال و نیم از زمانی که فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی سکاندار اصلی خود را از دست داده، میگذرد و در کمال تعجب، هنوز هیچ چشمانداز روشنی برای برگزاری انتخابات ریاست این نهاد مهم ورزشی دیده نمیشود. این تأخیر طولانیمدت، که بالغ بر شانزده ماه شده، ابهامات جدی را در خصوص مدیریت و برنامهریزی برای ورزش دانشگاهی کشور به وجود آورده است.
هادی بشیریان، رئیس پیشین این فدراسیون، در مهرماه سال ۱۳۹۹ برای یک دوره چهار ساله سکان هدایت را بر عهده گرفت. اما پس از گذشت سه سال و چهار ماه از دوران مسئولیت خود، در اواخر سال ۱۴۰۲ و همزمان با نزدیک شدن به زمان بازنشستگیاش، درخواست مرخصی یک ماهه از وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نمود. به این ترتیب، فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی از حدود بهمن ماه سال ۱۴۰۲ عملاً بدون رئیس اداره شده است.
در ادامه این روند، در ششم فروردین ماه ۱۴۰۳، محمد رسول خدادادی طی حکمی از سوی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان سرپرست این فدراسیون منصوب شد تا زمینه برگزاری انتخابات و تعیین جانشین بشیریان را فراهم آورد.
با وجود این انتصاب، در چهارم تیر ماه سال گذشته، هشت چهره برای تصدی پست ریاست فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی اعلام آمادگی کردند و نامنویسی نمودند. ابراهیم علیدوست قهفرخی، داوود حومنیان، محمدرسول خدادادی، رضا نوری، نصرتالله عابدینی، امیر علیزاده، محمد پورکیانی و کاظم قبادی عنصرودی، این هشت کاندیدا بودند. اما با گذشت زمان، دلیل عدم برگزاری مجمع انتخاباتی و تعیین رئیس جدید همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد.
نکته قابل توجه اینجاست که این بلاتکلیفی تنها به تعویق انتخابات ختم نشد. در آذرماه ۱۴۰۳، در حالی که ده ماه از اداره فدراسیون بدون رئیس سپری شده بود و با وجود ثبتنام هشت نامزد، مصطفی افشاری طی حکمی مشابه از سوی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان سرپرست جدید فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی منصوب گردید. این تغییر سرپرست، ابهامات و سوالات بیشتری را در خصوص روند تعیین رئیس این فدراسیون ایجاد کرد.
اکنون، در حالی که حدود شانزده ماه از اداره این نهاد ورزشی بدون رئیس میگذرد، رویداد مهم بازیهای تابستانی دانشگاههای جهان (یونیورسیاد) نیز در پیش است. این مسابقات قرار است از ۲۵ تیر تا ۵ مرداد ماه ۱۴۰۴ (۱۶ تا ۲۷ ژوئیه ۲۰۲۵) در شهر برلین و منطقه راین روور آلمان برگزار شود. با توجه به عدم برگزاری مجمع انتخاباتی تا آن زمان، فدراسیون ورزشهای دانشگاهی با یک دوره ۱۹ ماهه بلاتکلیفی در انتخاب رئیس روبرو خواهد شد؛ روندی غیرقابل توجیه که دلیل طولانی شدن آن مشخص نیست و نگرانیهایی را در مورد آمادگی و حضور مؤثر ورزشکاران دانشگاهی ایران در این رویداد بینالمللی مهم ایجاد کرده است. این تأخیر طولانی میتواند برنامهریزیهای لازم برای حضور قدرتمند در یونیورسیاد را با چالش مواجه کرده و بر روحیه و انگیزه ورزشکاران تأثیر منفی بگذارد. انتظار میرود نهادهای مسئول هرچه سریعتر برای تعیین تکلیف ریاست این فدراسیون اقدام نمایند تا بیش از این، ورزش دانشگاهی کشور دچار آسیب نشود.