مجله خبری صبح آنلاین

جدیدترین اخبار ایران و جهان

اخبار

توقف صید غیرقانونی در بریس؛ کشف و ضبط کوسه‌های ماهیان در تور سودجویان

در جریان تلاش‌های مستمر برای حفاظت از تنوع زیستی ارزشمند دریاهای جنوب کشور، ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان دشتیاری در استان سیستان و بلوچستان، موفق به کشف و ضبط 8 قطعه کوسه ماهی در اسکله صیادی بریس شدند. این اقدام در پی بازرسی مشترک با یگان حفاظت منابع شیلات استان و با هدف نظارت دقیق بر فعالیت‌های صیادی، حفظ گونه‌های دریایی و پیشگیری از تخلفات زیست‌محیطی صورت گرفت.

محمدرضا علیمرادی، مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان، با اعلام این خبر اظهار داشت: «در جریان این بازرسی‌ها که با هدف صیانت از اکوسیستم دریایی منطقه انجام شد، تعداد 8 قطعه کوسه ماهی در محل سوله نگهداری آبزیان اسکله صیادی بریس کشف و ضبط گردید. پرونده متخلفین مرتبط با این اقدام غیرقانونی، جهت پیگیری‌های قانونی و اعمال مجازات‌های لازم، به مراجع قضایی شهرستان ارجاع شده است.»

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان با تاکید بر قوانین صریح موجود در این زمینه، خاطرنشان کرد: «مطابق با قوانین شکار و صید جمهوری اسلامی ایران، هرگونه صید، حمل، خرید و فروش انواع کوسه‌ ماهیان به طور قاطع ممنوع بوده و متخلفین در صورت ارتکاب به این عمل، به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.» وی همچنین به مصوبه شماره 443 شورای عالی حفاظت محیط زیست و ابلاغیه هیات وزیران اشاره کرد و افزود: «متخلفین از این قانون، علاوه بر مجازات‌های قانونی، مشمول پرداخت جرایم سنگین ناشی از ضرر و زیان‌های زیست‌محیطی نیز خواهند بود.»

علیمردای با اشاره به اهمیت حیاتی حفاظت از تنوع زیستی دریایی، به ویژه گونه‌های در معرض خطر انقراض و گونه‌های حساس و آسیب‌پذیر، تصریح کرد: «این موضوع از دغدغه‌های مهم مجامع جهانی و سازمان‌های متولی در ایران، به ویژه سازمان حفاظت محیط زیست، به شمار می‌رود. حفظ این گونه‌های ارزشمند، نقش بسزایی در پایداری اکوسیستم‌های دریایی دارد.»

وی در ادامه به ویژگی‌های زیستی کوسه‌ها پرداخت و گفت: «کوسه‌ ماهیان، شاخه‌ای از ماهیان غضروفی هستند که در راس هرم غذایی دریاها و اقیانوس‌ها قرار دارند. این آبزیان با تنوع گونه‌ای بسیار بالا، تاکنون با بیش از 500 گونه شناسایی شده در سطح جهان، نقش مهمی در تنظیم جمعیت سایر موجودات دریایی ایفا می‌کنند. در خلیج فارس و دریای عمان نیز حدود 9 گونه از آن‌ها بیشتر از سایر گونه‌ها قابل مشاهده هستند که حفاظت از این تنوع ژنتیکی برای حفظ سلامت این اکوسیستم‌های ارزشمند ضروری است.»

این کشف و ضبط، نشان از عزم جدی سازمان حفاظت محیط زیست و سایر نهادهای مرتبط در برخورد با صید غیرقانونی و قاچاق گونه‌های در معرض خطر دارد و امید است با تداوم این نظارت‌ها، گام‌های موثری در جهت حفظ ثروت‌های طبیعی و تنوع زیستی دریاهای کشور برداشته شود.

مجله خبری صبح آنلاین

LEAVE A RESPONSE

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *