## هوش مصنوعی در معدن، گامی نو در جهت ارتقای ایمنی و بهرهوری
شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (ایمپاسکو) با هدف ارتقای فرهنگ معدنکاری هوشمند و ترویج استفاده از هوش مصنوعی در این صنعت، پژوهشکده معدنکاری هوشمند را در دانشگاه صنعتی اصفهان افتتاح کرد. این پژوهشکده به عنوان پل ارتباطی بین دانشگاه و صنعت، با هدف حل چالشهای معدنکاری و یافتن راهکارهای نوآورانه برای افزایش ایمنی و بهرهوری در معادن، فعالیت خود را آغاز کرده است.
محمدرضا کریمی، معاون برنامه ریزی و توسعه ایمپاسکو، در مراسم افتتاحیه پژوهشکده، به موفقیت همکاریهای مشترک ایمپاسکو و دانشگاه صنعتی اصفهان در زمینه پژوهشهای معدنی اشاره کرد و گفت: “راهاندازی پژوهشکده، گام مهمی در جهت تعمیق فرهنگ هوشمندسازی در معادن است. با این اقدام، شاهد تسریع در فرآیند هوشمندسازی و دستیابی به راهکارهای عملی برای حل مشکلات معدنکاری خواهیم بود.”
وی همچنین به اهمیت توسعه اکوسیستم نوآوری و هوشمندسازی در معادن اشاره کرد و افزود: “این امر میتواند به طور چشمگیری مشکلات معادن را کاهش دهد و ایمنی نیروی انسانی را افزایش دهد.”
کریمی از پروژههای کلیدی پژوهشکده، از جمله توسعه فناوری بازیافت لاستیکهای سنگین معدنی در مقیاس نیمهصنعتی و راهاندازی فعالیت دامپتراک خودران، به عنوان مصادیق بارز بومیسازی دانش و فناوری در معادن کشور یاد کرد. به گفته وی، این اقدامات به حل مشکلات استخراج، کاهش مصرف انرژی و افزایش تولید در معادن منجر خواهد شد.
سید علیمحمد میرمحمدی میبدی، رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان، در مراسم افتتاحیه با اشاره به توانمندیهای پژوهشگران دانشگاه در ارائه محصولات معدنی و پژوهشی متنوع به صنعت، از همکاریهای مشترک دانشگاه و ایمپاسکو در زمینه پژوهش و توسعه ابراز خرسندی کرد.
رئیس پژوهشکده معدنکاری هوشمند نیز با اشاره به ویژگیهای خاص این پژوهشکده، از جمله بدون وابستگی به بودجه سازمانی و استفاده از زیرساختهای دولتی دانشگاه، گفت: “این پژوهشکده با تقاضا محور بودن و تمرکز بر حل مشکلات واقعی صنعت، فضای منحصربهفرد پژوهشی را در میان پژوهشکدههای معادن کشور ایجاد کرده است.”
حسینی همچنین به وجود فضای اداری و کارگاهی ۷۲۰ مترمربعی، معدن مقیاس شده ۷۵۰۰ مترمربعی برای آزمایش سامانههای هوشمند و چهار آزمایشگاه پشتیبان در پژوهشکده اشاره کرد.
وی در ادامه به فعالیت چهار عضو هیات علمی اصلی، سه عضو هیات علمی پاره وقت، ۱۰ محقق تمام وقت، ۱۲ محقق پاره وقت، ۱۳ دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری از رشتههای مهندسی معدن، برق، کامپیوتر و مکانیک در پژوهشکده اشاره کرد.
گفتنی است در حاشیه این مراسم، اولین جلسه هیات امنای پژوهشکده در جهت سیاست گذاری اولیه و برنامه ریزی اقدامات کوتاه مدت برگزار شد.
با احترام ، مجله خبری صبح آنلاین