تازهترین آمارها از بازار صنایع دستی خراسان جنوبی در ایام تعطیلات نوروز حاکی از استقبال چشمگیر از سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی دارد. به گفته سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی این استان، حدود ۶۰ درصد از کل فروش محصولات صنایع دستی در این بازه زمانی به این دسته از محصولات اختصاص یافته است.
احمد برابادی امروز (۱۹ فروردین) در جریان بازدید از یکی از کارگاههای فعال در زمینه تولید سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی در شهرستان خوسف، با اشاره به رونق قابل توجه این رشته از صنایع دستی در استان، اظهار داشت: در حال حاضر حدود ۱۲۰۰ نفر به صورت مستقیم در زمینه تولید و فرآوری گوهرسنگها در خراسان جنوبی مشغول به کار هستند.
وی با تأکید بر ارزش افزوده بالای این صنعت، تصریح کرد: تراش سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی از جمله رشتههای صنایع دستی است که از ارزش افزوده قابل توجه و بالغ بر ۵۰۰ درصد برخوردار است. این امر نشاندهنده ظرفیت بالای این حوزه برای ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی در استان است.
برابادی با اشاره به غنای استان خراسان جنوبی از نظر معادن سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی، بر ضرورت جلوگیری از خامفروشی این منابع ارزشمند و تمرکز بر تولید و عرضه محصولات فرآوری شده در داخل شهرستان و استان تأکید کرد. وی معتقد است که با توسعه صنایع تبدیلی و فرآوری، میتوان ارزش افزوده بیشتری را نصیب اقتصاد محلی کرد و از خروج ثروت استان جلوگیری نمود.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی، شهرستان خوسف را به عنوان یکی از مهمترین مراکز تولید گوهرسنگها در استان معرفی کرد و افزود: توسعه این رشته از صنایع دستی به عنوان یک اولویت در دستور کار این ادارهکل قرار دارد و تلاش خواهد شد تا با حمایت از فعالان این حوزه، زمینه رشد و شکوفایی هرچه بیشتر آن فراهم شود. استقبال چشمگیر گردشگران و خریداران از گوهرسنگهای خراسان جنوبی در ایام نوروز، نویدبخش آیندهای روشن برای این صنعت در استان است.