مصرف این نان در صبحانه عمر را کوتاه می‌کند

مطالعه‌ای جدید از سوی تیمی از دانشمندان اسپانیایی نشان می‌دهد که ماده شیمیایی آکریل آمید، که در اثر پخت و پز مواد غذایی نشاسته‌ای تولید می‌شود، می‌تواند ریسک بروز بیماری‌های قلبی عروقی و مرگ و میر ناشی از آن‌ها را به‌طور قابل توجهی افزایش دهد. این پژوهش که بر روی داده‌های بیش از صد هزار نفر از سال ۲۰۰۷ انجام شده و نتایج آن در مجله‌ی Nutrients منتشر شده، ارتباط مستقیم بین میزان مصرف آکریل آمید و احتمال وقوع حوادث قلبی-عروقی مانند سکته مغزی و حمله قلبی را نشان می‌دهد.

محققان با بررسی ده‌ها تحقیق گذشته به این نتیجه رسیدند که افزایش مصرف آکریل آمید، احتمال مرگ ناشی از مشکلات قلبی و عروقی را تا ۶۰ درصد بالا می‌برد. این تاثیر به‌ویژه در افرادی که در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند، شدیدتر بوده و تا ۸۴ درصد افزایش ریسک مرگ و میر قلبی عروقی را نشان می‌دهد. به گزارش محققان، حتی افزایش متوسط در مواجهه با آکریل آمید از طریق رژیم غذایی می‌تواند خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی-عروقی را بین یک سوم تا دو سوم افزایش دهد.

این ماده شیمیایی مضر در هنگام حرارت دادن مواد غذایی نشاسته‌ای مانند سیب زمینی و نان، از طریق فرآیندهایی همچون سرخ کردن، پختن و برشته کردن تولید می‌شود. بنابراین، کنترل میزان مصرف مواد غذایی حاوی این ماده‌ی شیمیایی، برای سلامت قلب و عروق بسیار ضروری است.

مجله خبری صبح آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *