گزارشهای اخیر از گسترش شبکههای توزیع مواد مخدر صنعتی و ترکیبات جدید در کشور حکایت دارد. این مواد با پوشش گیاهی و ادعای بیخطری، جوانان را به دام اعتیاد میاندازند. تحلیلهای آزمایشگاهی پزشکی قانونی نشان میدهد که این ترکیبات، بسیار خطرناک و اعتیادآور هستند و عوارض جبرانناپذیری بر سلامت جسمی و روانی افراد میگذارند.
فرایند تولید این مواد به شدت غیربهداشتی و غیراستاندارد است. محیطهای آلوده و نامناسب مانند آزمایشگاههای زیرزمینی یا آشپزخانههای غیرمجاز، محصولات را با انواع میکروبها، از جمله باکتری، قارچ و ویروس آلوده میکنند که منجر به عفونتهای جدی در مصرفکنندگان میشود.
برخی از این مواد خطرناک شامل کروکودیل، سه دودی، دات، قرص اسید و LSD هستند. حتی مقادیر کم برخی از این ترکیبات، توهم، رفتارهای ضد اجتماعی و تهدید جدی برای جان مصرفکننده ایجاد میکند. در تولید برخی مواد مانند کروکودیل، از حلالهایی مانند بنزین و گازوئیل استفاده میشود که باقیمانده آنها نیز عوارض جانبی خطرناکی برای فرد مصرف کننده به همراه خواهد داشت. نام کروکودیل به دلیل شباهت پوست فرد مصرفکننده به پوست این خزنده انتخاب شده است.
علائم هشداردهنده مصرف این مواد شامل کاهش اشتها، بیخوابی، نوسانات خلقی، اضطراب غیرقابل کنترل، پرخاشگری و تحریکپذیری است. خانوادهها باید نسبت به این علائم هوشیار باشند و در صورت مشاهده هر یک از آنها، به دنبال مشاوره تخصصی باشند.
جوانان قربانیان اصلی این بلای خانمانسوز هستند. مواد مخدر صنعتی با ظاهر جذاب و تبلیغات فریبنده، به راحتی در دسترس جوانان قرار میگیرند و زندگی آنها را برای همیشه تحت تاثیر قرار میدهند. متاسفانه، پروندههای متعددی از این دست به پزشکی قانونی ارجاع میشود.
در هفته مبارزه با اعتیاد (۲۲ تا ۲۸ آبان)، بار دیگر به خانوادهها و جوانان هشدار داده میشود که نسبت به تبلیغات فریبنده سودجویان بیتوجه نباشند و از مصرف هرگونه مواد مخدر و روانگردان خودداری کنند.
|