“`html
اخیراً سازمان غذا و دارو برای مبارزه با قاچاق دارو و تشخیص داروهای تقلبی از اصل، اقدام به الزام تولیدکنندگان و واردکنندگان به درج برچسب اصالت بر روی محصولات خود نموده است. این برچسبها دارای یک کد رهگیری بیست رقمی منحصر به فرد (UID) هستند که با وارد کردن آن در سامانه تیتک، امکان راستیآزمایی اصالت دارو برای مصرفکننده فراهم میشود.
با این حال، گزارشهایی مبنی بر تبلیغ و فروش غیرقانونی این برچسبها در فضای مجازی منتشر شده است. برخی مراکز چاپ خصوصی اقدام به چاپ و توزیع برچسبهای خام اصالت دارو میکنند که این امر امکان تولید و توزیع داروهای تقلبی با کدهای جعلی را فراهم میسازد. این موضوع نگرانیهایی را در مورد سلامت عمومی و امنیت دارویی ایجاد کرده است.
در گفتگو با مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات سازمان غذا و دارو، وی بر اهمیت این برچسبها به عنوان ابزاری کلیدی برای نظارت و پیگیری داروهای تحت پوشش سازمان تأکید کرد. وی تصریح نمود که هرگونه تخلف در این زمینه غیرقانونی بوده و سازمان با شدت با آن برخورد خواهد کرد. تولیدکنندگان و واردکنندگان مکلف به رعایت ضوابط و استانداردهای اعلامی سازمان و تطبیق اطلاعات شناسهگذاری شده با اطلاعات فروش هستند.
از سوی دیگر، سازمان غذا و دارو از مصرفکنندگان درخواست کرده است تا با استعلام اصالت داروهای خریداری شده، به سلامت خود توجه بیشتری داشته باشند. این اقدامات نشاندهنده تلاش سازمان برای تضمین سلامت و امنیت دارویی در کشور است و همکاری همگانی برای مقابله با قاچاق دارو ضروری به نظر میرسد.
“`