سید جعفر حمیدی، چهره ماندگار و استاد گرانقدر زبان و ادبیات فارسی، در سن ۸۹ سالگی به دیار باقی شتافت.
محمد ولیزاده، شاعر و مدیر انتشارات «بامداد نو»، با اعلام این خبر اظهار داشت که دکتر حمیدی شامگاه شنبه، سیام فروردین ماه، در منزل شخصی خود و بر اثر کهولت سن و بیماری، چشم از جهان فروبست.
وی در ادامه افزود که بنا به وصیت این استاد فقید، پیکر ایشان برای مراسم تشییع و خاکسپاری به زادگاهشان، بوشهر، منتقل خواهد شد و زمان و مکان دقیق خاکسپاری متعاقباً اعلام میگردد.
دکتر سید جعفر حمیدی، زاده پنجم آذرماه ۱۳۱۵ در بندر بوشهر، دانشآموخته مقطع دکترای ادبیات فارسی از دانشگاه فردوسی مشهد بود. کارنامه پربار علمی و فرهنگی ایشان شامل بیش از ۴۰ سال تدریس در دانشگاههای معتبر کشور از جمله دانشگاه شهید بهشتی، شرکت و ارائه مقالات و سخنرانیها در سمینارها و کنگرههای علمی و ادبی در داخل و خارج از ایران، و تالیف بالغ بر ۴۰ عنوان کتاب ارزشمند در حوزههای گوناگون ادبیات فارسی است.
از جمله آثار منتشر شده دکتر سید جعفر حمیدی میتوان به «وصلت در سدهی تظلم» (۱۳۴۸)، «ابر بارانبار» (۱۳۵۳)، «ابراهیم، ابراهیم» (۱۳۵۸)، «از خون کبوتران» (۱۳۵۸)، «نهضت ابوسعید گناوهای» (۱۳۵۸)، «از سایه تا نشان» (۱۳۶۰)، «تاریخ اورشلیم (بیتالمقدس)» (۱۳۶۴)، «۳۳ غزل عرفانی فروغی بسطامی» (۱۳۶۹)، «آینه شروهسرایی» (۱۳۷۵)، «سعدی در کیش» (۱۳۷۶)، «بوشهر در مطبوعات عصر قاجار» (۱۳۷۸)، «فرهنگنامهی بوشهر» (۱۳۸۰)، «سی بوشهر» (۱۳۸۱)، «دگرگوننامه» (۱۳۸۷)، «عاشقانههای هفتاد» (۱۳۸۸)، «منظومههایی برای خلیج فارس» (۱۳۸۸)، «میرمُهنّا» (۱۳۹۰)، «حافظ نوپرداز» (۱۳۹۳)، «فرهنگنامهی شب» (۱۳۹۴)، «فرهنگ واژههای بوشهری» (۱۳۹۸)، «ایرج میرزا و شعر تعلیمی» (۱۳۹۹)، «خرنامه» (۱۳۹۹) و «بوشهر من» (۱۴۰۱) اشاره کرد.
در سال ۱۳۸۳، به پاس یک عمر تلاشهای ارزشمند ایشان در عرصه علم و ادب، شورای شهر تهران مراسم بزرگداشتی به مناسبت هشتاد و سومین سالگرد تولدشان برگزار کرد و یکی از خیابانهای این شهر واقع در محدوده محل سکونتشان (باقرخان) به نام «دکتر سید جعفر حمیدی» نامگذاری شد.
این استاد گرانقدر در ماههای پایانی عمر خود به دلیل بیماری در منزل بستری بود و متاسفانه نتوانست در مراسم بزرگداشت خود حضور یابد. یاد و خاطره این چهره برجسته ادبیات فارسی همواره گرامی باد.
اخبار معتبر ایران و جهان را در صبح آنلاین بخوانید