کارشناسان پیشبینی میکنند که قیمت جهانی شکر به دلیل کاهش تولید در هند، دومین تولیدکننده بزرگ این محصول در جهان، افزایش یابد.
راوی گوپتا، مدیر اجرایی شرکت تولیدکننده بزرگ «شری شوگرز»، در حاشیه «کنفرانس شکر دوبی» اعلام کرد که تولید هند در فصل زراعی جاری، ممکن است به ۲۶ میلیون تن کاهش یابد. این کاهش به دلیل آسیب آفات به محصول نیشکر در منطقه اوترپرادش است.
علاوه بر هند، تولید تایلند، یکی دیگر از تولیدکنندگان کلیدی شکر، نیز در فصل جاری کاهش یافته است. این امر باعث کمبود عرضه در بازار جهانی شده و به افزایش بیش از هشت درصدی بهای معاملات آتی شکر سفید از ابتدای ماه میلادی جاری تاکنون کمک کرده است.
پیشبینی افزایش قیمت شکر سفید:
گوپتا پیشبینی میکند که تقاضای زیادی برای شکر سفید وجود داشته باشد، در حالی که عرضه از سوی اتحادیه اروپا و تایلند کاهش یافته است. وی همچنین به کاهش تولید شکر در پاکستان اشاره کرد که ممکن است این کشور را به واردات شکر سفید برای تامین تقاضا نیازمند کند. به گفته گوپتا، عرضه محدودتر شکر تصفیهشده، باعث افزایش قیمت شکر سفید نسبت به شکر خام خواهد شد.
صادرات شکر از هند:
دولت هند در ژانویه به تولیدکنندگان اجازه داد حداکثر یک میلیون تن در فصل جاری عرضه کنند و محدودیتهایی را که به مدت بیش از یک سال، فروش خارج از کشور را محدود میکرد، تسهیل کرد. با این حال، سرعت روند فروش کند بوده است زیرا هندیها قیمتهای بالاتر را در بازار بینالمللی پیشبینی میکنند. گوپتا گفت که قیمت جهانی شکر باید بالای ۵۳۰ دلار در تن باقی بماند تا مشوق صادرات باشد. برای اینکه صادرات یک میلیون تنی انجام شود، بازار جهانی باید به سطح قیمت شکر هندی برسد.
تأثیر بر بازار جهانی:
کاهش تولید شکر در هند و تایلند، همراه با تقاضای بالا برای شکر سفید، میتواند منجر به افزایش قیمت جهانی این محصول شود. این افزایش قیمت میتواند تأثیرات مختلفی بر صنایع غذایی و مصرفکنندگان در سراسر جهان داشته باشد.