مجله خبری صبح آنلاین

جدیدترین اخبار ایران و جهان

اخبار سلامت

پیشرفت ۶۵ درصدی ساخت مرکز جامع سرطان همدان در کنار هشدار درباره وضعیت بحرانی بیمارستان‌های دانشگاهی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان از تکمیل ۶۵ درصدی مرکز جامع سرطان در این استان خبر داد و در عین حال نسبت به فرسودگی شدید بیمارستان‌های وابسته به این دانشگاه هشدار داد. وی این پروژه ملی را نیازمند حمایت جدی دولت، خیرین و مشارکت مردمی دانست.

دکتر بهروز کارخانه‌ای در نشست مشترک با رئیس هیئت‌مدیره بانک رفاه کارگران، ضمن ارائه گزارشی از وضعیت عمرانی دانشگاه، تأکید کرد: «سرانه فضای آموزشی برای هر دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی همدان تنها ۳ متر مربع است، در حالی‌که میانگین ملی ۹ متر مربع بوده و این کمبود موجب افت کیفیت آموزش و چالش‌های جدی در تربیت نیروهای متخصص شده است.»

وی با بیان اینکه مشکلات زیرساختی تنها محدود به آموزش نیست، گفت: «بیمارستان‌های وابسته دانشگاه نیز دچار فرسودگی شدید هستند. بیمارستان سینا به دلیل قدمت بالا عملاً نیازمند تخریب و نوسازی است و بیمارستان شهید بهشتی نیز به دلیل واگذاری به سازمان بهزیستی، امکان توسعه زیر نظر دانشگاه را ندارد.»

برنامه‌ریزی برای ساخت بیمارستان بزرگ همدان

دکتر کارخانه‌ای به طرح ساخت بیمارستان هزار تخت‌خوابی همدان اشاره کرد و گفت: «در جلسه‌ای با سازمان برنامه‌ریزی، مقرر شد پروژه در قالب سه بلوک ۳۰۰ تا ۳۵۰ تخت‌خوابی طراحی و اجرا شود تا روند بهره‌برداری تسریع یابد.»

وی تعداد پروژه‌های عمرانی فعال دانشگاه را بیش از ۵۰ مورد اعلام کرد که اجرای کامل آنها نیازمند ۶.۹ همت اعتبار است. از این رقم، ۱.۶ همت مربوط به مرکز جامع سرطان همدان است که طبق برنامه، شامل ۸ طبقه در قالب ۶ بلوک جداگانه خواهد بود و بخش‌هایی نظیر اتاق عمل، شیمی‌درمانی، بستری و خدمات تخصصی سرطان را پوشش می‌دهد.

مرکز سرطان؛ پروژه‌ای ملی با مشارکت مردمی

این مرکز از سال ۱۳۹۵ آغاز شده و تاکنون پیشرفت قابل‌توجهی داشته است. دستگاه پت‌اسکن پیشرفته خریداری شده و قرار است پس از تجهیز کامل، در مرکز مستقر شود. با این حال، برای اتمام و تجهیز کامل پروژه به حدود ۷۰۰ میلیارد تومان دیگر نیاز است.

رئیس دانشگاه از راه‌اندازی پویش مردمی برای حمایت از ساخت مرکز سرطان خبر داد. وی گفت: «با همکاری آیت‌الله هاشمی همدانی، نهضتی مردمی برای تأمین اعتبار پروژه آغاز شده که تاکنون نتایج خوبی داشته است.» همچنین چهره‌های شناخته‌شده‌ای چون پرویز پرستویی در فضای مجازی از این پویش حمایت کرده‌اند.

دکتر کارخانه‌ای تأکید کرد: «در سال‌های آینده با رشد سالمندی، نیاز کشور به خدمات درمانی مرتبط با بیماری‌های خاص مانند سرطان افزایش می‌یابد. ساخت مراکز تخصصی، پاسخی آینده‌نگرانه به این نیازهاست و باید با حفظ کرامت بیماران همراه باشد.»

با ادامه حمایت دولت، مردم و خیرین، مرکز جامع سرطان همدان در مسیر بهره‌برداری کامل قرار دارد و می‌تواند به الگویی موفق از مشارکت اجتماعی در توسعه زیرساخت‌های سلامت تبدیل شود.

مجله خبری صبح آنلاین

LEAVE A RESPONSE

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *