بر اساس گزارش مرکز لرزهنگاری گیلان، در سال ۱۴۰۳، ۳۶ زمینلرزه در این استان ثبت و محلیابی شده است. این آمار نشاندهنده کاهش تعداد زمینلرزهها در مقایسه با سال ۱۴۰۲ است که در آن سال ۵۹ زمینلرزه به ثبت رسیده بود.
احمد شکرزاده، رئیس مرکز لرزهنگاری گیلان، با اعلام این خبر، شهرستان تالش را با ثبت ۱۲ زمینلرزه، لرزهخیزترین منطقه استان معرفی کرد. همچنین، ۱۰ زمینلرزه با بزرگی ۳ تا ۳.۹ ریشتر در سال گذشته در گیلان رخ داده است که بزرگترین آنها، زمینلرزهای به بزرگی ۳.۸ ریشتر در حوالی توتکابن در ۲۶ تیرماه بوده است.
در میان سایر شهرستانهای استان، رودبار با ثبت ۸ زمینلرزه و رودسر با ثبت ۵ زمینلرزه در رتبههای بعدی قرار دارند. همچنین، دو زمینلرزه ۳.۷ ریشتری در ماسال و رودبار و یک زمینلرزه ۳.۵ ریشتری در احمدسرگوراب به ثبت رسیده است.
شکرزاده با اشاره به فعالیت چهار ایستگاه لرزهنگاری در لاهیجان، رودبار، رضوانشهر و آستارا، بر نیاز استان به حداقل سه ایستگاه لرزهنگاری جدید در شهرستانهای رودسر، فومن و تالش تأکید کرد. وی افزود که با توجه به وجود گسلهای متعدد در استان، از جمله گسلهای رودبار، آستارا، لاهیجان، خزر و ماسوله، گیلان به هفت ایستگاه لرزهنگاری مجهز نیاز دارد.