با شناسایی قارچهای سمی در سطح شهر سیدنی و مناطق اطراف آن، مقامات ایالت «نیو ساوت ولز» استرالیا هشدار بهداشتی صادر کردند.
اداره بهداشت نیو ساوت ولز روز سهشنبه اعلام کرد که رشد قارچهای سمی بهویژه گونه معروف به «کلاهک مرگ» در طبیعت استان افزایش یافته و مصرف ناآگاهانه این نوع قارچها میتواند منجر به مسمومیت شدید یا حتی مرگ شود.
ژنویو آدامو، متخصص ارشد مرکز اطلاعات سموم این ایالت هشدار داد: «علائم ناشی از مسمومیت با قارچ شامل استفراغ، آسیب جدی به کلیه و کبد و در مواردی مرگ است.» او همچنین از خانوادهها خواست تا قارچهای رشد کرده در فضاهای سبز شخصی و پارکها را حذف و هنگام بازی کودکان در محیطهای باز، بهویژه اطراف درختان بزرگ، دقت بیشتری داشته باشند.
آمار نگرانکننده از مسمومیتهای مرتبط با قارچ
طبق آمار ارائهشده، در سال ۲۰۲۴، ۲۳ نفر در پی مصرف قارچ سمی در بیمارستان بستری شدند که شامل دو کودک زیر پنج سال نیز میشد. همچنین مرکز اطلاعات سموم نیو ساوت ولز در همان سال ۳۶۳ تماس مرتبط با قرار گرفتن در معرض قارچهای وحشی دریافت کرد. این رقم تا پایان ماه مه ۲۰۲۵ به ۱۹۰ تماس جدید نیز رسیده است؛ روندی که نشان از افزایش نگرانی عمومی دارد.
تشخیص ظاهری قارچهای سمی ممکن نیست
برت سامرل، دانشمند ارشد باغ گیاهشناسی سیدنی اعلام کرد: «تشخیص سمی یا خوراکی بودن قارچهای وحشی بهسادگی و تنها بر اساس ظاهر آنها ممکن نیست. بنابراین توصیه میشود افراد بهطور کلی از چیدن و مصرف قارچهایی که بهصورت خودجوش در طبیعت میرویند، خودداری کنند.»
وی تاکید کرد که هیچ روش ساده و قابل اطمینانی برای تشخیص ایمن بودن قارچهای طبیعی وجود ندارد و مصرف آنها میتواند پیامدهای جبرانناپذیری به همراه داشته باشد.