ستاره درخشان هنر معرق خاموش شد
مصطفی غیاث، هنرمند پیشکسوت و نامآور ایرانی در عرصه معرق سنگ، در سن ۸۵ سالگی دار فانی را وداع گفت. این هنرمند ارزشمند که سالها عمر خود را وقف هنر و زیبایی کرده بود، روز شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ به دیار باقی شتافت.
زندگی هنری پربار
استاد غیاث که در سال ۱۳۱۸ در اصفهان متولد شده بود، با تلاش و پشتکار فراوان به یکی از برجستهترین هنرمندان معرق سنگ در ایران تبدیل شد. وی که دارندهی مدرک درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود، از سال ۱۳۹۴ به عضویت موسسه هنرمندان پیشکسوت درآمده بود.
آثار ماندگار
آثار استاد غیاث در گوشه و کنار ایران و حتی جهان به چشم میخورد. از جمله آثار ماندگار او میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مسجد قائم چیذر: نخستین مسجدی در تهران که کتیبههای آن به دست استاد غیاث با هنر معرق سنگ تزئین شده است.
- نقوش معرق برجسته سنگ مهدیه تهران: این آثار، شاهکاری دیگر از استاد غیاث محسوب میشود.
- حسینیههای مشهد: برخی از حسینیههای مشهد نیز به لطف هنر دست استاد غیاث، زینت یافتهاند.
- گنبد مسجد طباطبایی در حرم حضرت معصومه(س): این گنبد منحصربهفرد که با نقوش الله و پنج تن طراحی شده، یکی از ارزشمندترین آثار استاد غیاث است.
تسلیت به جامعه هنری
سیدعباس عظیمی، مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت، در پیامی درگذشت این هنرمند گرانقدر را به خانواده محترم غیاث و جامعه هنری تسلیت گفت. وی ضمن قدردانی از خدمات ارزندهی استاد غیاث، بر اهمیت حفظ و پاسداشت میراث هنری ایشان تاکید کرد.
خسارتی بزرگ برای هنر ایران
درگذشت استاد مصطفی غیاث، ضایعهای بزرگ برای هنر ایران و بهخصوص هنر معرق سنگ محسوب میشود. ایشان با هنر بینظیر خود، نام ایران را در جهان پرآوازه ساخت و آثار ماندگاری از خود به یادگار گذاشت.
یاد و نام استاد غیاث همیشه در یادها خواهد ماند.
با احترام ، مجله خبری صبح آنلاین