## چالشهای نظام آموزشی کشور از نگاه وزیر آموزش و پرورش
علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش، در دیداری با نخبگان فرهنگی و مدیران شهرستان تویسرکان، به چالشهای اساسی نظام آموزشی کشور پرداخت. وی با اشاره به عدم تطابق ساختار آموزشی فعلی با نیازهای جامعه، بر ضرورت بازنگری در رویکردهای تعلیم و تربیت تاکید کرد. کاظمی هدف اصلی آموزش و پرورش را تربیت نیروی انسانی کارآمد و پاسخگو به نیازهای جامعه دانست و بر لزوم یافتن راهکارهای بهبود کیفیت آموزش تاکید نمود.
وزیر آموزش و پرورش، مهارتآموزی را محوری در ارتقای سطح دانشآموزان دانست و هدفگذاری ۸۰ درصدی برای شرکت دانشآموزان در برنامههای مهارتی را اعلام کرد. وی در این خصوص به ناکافی بودن میانگین نمرات دانشآموزان و ضرورت بررسی مجدد نقش معدل در نظام آموزشی اشاره نمود.
به گفته کاظمی، ارتقای کیفیت آموزش مستلزم تولید محتوای آموزشی با کیفیت و بهبود وضعیت معلمان است. وی از اقداماتی مانند پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان و پرداخت به موقع حقالتدریس معلمان به عنوان اقدامات مثبت سال جاری نام برد.
مسائل مهم دیگری همچون حل مشکلات معلمان، کاهش تراکم کلاسهای درس و تسریع در تکمیل پروژههای زیرساختی آموزش و پرورش از دیگر دغدغههای مهم وزارت آموزش و پرورش عنوان شد. کاظمی با تاکید بر اهمیت برنامهریزی دقیق و هدفمند در آموزش و پرورش، بر لزوم توجه به ظرفیتهای بومی و محلی برای توسعه متوازن آموزشی تاکید کرد.
وی رسالت اصلی آموزش و پرورش را انتقال علم و دانش، ساخت فرهنگ و تمدن و شکلدهی به سبک زندگی ملی دانست و این موضوع را نشانگر اهمیت حیاتی این وزارتخانه عنوان کرد.
وزیر آموزش و پرورش همچنین به حل قریب الوقوع مشکلات رتبهبندی معلمان و استخدام ۸۰ هزار نیروی جدید اشاره کرد. وی پرداخت پاداش بازنشستگی معلمان را دغدغهای دانست که در جلسات سران قوا نیز مطرح شده است.
کاظمی با اشاره به تاکید دولت بر توسعه عدالت آموزشی و ارتقای کیفیت تعلیم و تربیت، یاد و خاطره شهید مفتح را گرامی داشت و بر اهمیت گفتمان فرهنگی و نقش اساسی معلمان در تعلیم و تربیت تاکید کرد. وزیر آموزش و پرورش، آموزش و پرورش را زیرساخت و مولّد اصلی کشور دانست و آن را قدرت نرم نظام عنوان کرد.
وی افزایش توجه دولتمردان و نمایندگان مجلس به مسائل آموزش و پرورش را سرآغازی برای تحول در نظام تعلیم و تربیت کشور خواند. در پایان این سفر، وزیر آموزش و پرورش از پروژههای عمرانی از جمله چند مدرسه در دست ساخت در تویسرکان بازدید کرد.
تویسرکان، چهارمین شهر بزرگ استان همدان، با جمعیتی بالغ بر 55708 نفر، شهری است که به باغهای گردوی خود شهرت دارد.