“`html
فولاد مبارکه، در بیستویکمین نمایشگاه بینالمللی ایرانمتافو ۱۴۰۳، گامی مهم در مسیر توسعه پایدار صنعت فولاد برداشت. علیرضا مولویزاده، مدیر متالورژی و روشهای تولید این شرکت، در پنل «آیندهسازی فولاد پایدار» با ارائه دیدگاهی نوین، بر اهمیت جنبههای اقتصادی، زیستمحیطی، اجتماعی و حاکمیتی در تولید فولاد پایدار تأکید کرد. وی با اشاره به ضرورت تولید محصولاتی با ارزش افزوده بالاتر، بر لزوم محاسبه دقیق هزینهها، بازگشت سرمایه و افزایش ارزش افزوده محصولات تولیدی نسبت به نمونههای تجاری تأکید نمود.
مولویزاده همچنین به اهمیت ارزیابی دقیق جنبههای زیستمحیطی و مصرف انرژی در بکارگیری و توسعه فناوریهای نوین اشاره کرد. فولاد مبارکه با پیشبینی نیاز بازار و شناسایی فرصتهای جایگزینی واردات، در تلاش است تا با تولید محصولات نوآورانه، نیازهای آتی مشتریان را برطرف کند و از وابستگی به واردات بکاهد. این شرکت در سالهای اخیر با تغییر رویکرد از تولید محصولات تجاری به سمت تولید محصولات تخصصی و با ارزش افزوده بالاتر، توانسته است ۶۰۰ گرید فولادی متنوع را به بازارهای داخلی و خارجی عرضه کند که ۱۵ درصد آن، محصولات ویژهای هستند. نمونهای از این دستاوردها، تولید حدود یک میلیون تن ورق فولادی خاص برای پروژه انتقال آب از دریای عمان به فلات مرکزی است.
بابک شهریاری، رئیس طراحی محصول فولاد مبارکه، نیز در این پنل به نقش کیفیت و استانداردهای بینالمللی در جلب رضایت مشتریان اشاره کرد. وی با اشاره به تولید فولاد الکتریکی با هدف کاهش اتلاف و پسماندهای الکتریکی، بر تمرکز این شرکت بر پایداری کیفیت و حرکت به سمت تولید ورقهای فولادی با کربن کمتر تأکید نمود. شهریاری همچنین از استفاده از پیشرفتهترین نرمافزارها و سختافزارهای شبیهسازی برای بهبود فرایند تولید گریدهای فولادی ویژه خبر داد و بر لزوم بهروزرسانی دانش فنی و تطابق با استانداردهای سختگیرانه زیستمحیطی و هدف “صفر کربن” در رقابت با بازار جهانی اشاره کرد.
“`