کمبود آب مشکلی تاریخی در استان بوشهر است که تکمیل سدهای در حال اجرا و مطالعه در این استان میتواند نقش مهمی در رفع این مشکل داشته باشد و زمینه تامین آب شرب و کشاورزی در استان را فراهم کند.
استان بوشهر از دهههای گذشته تا کنون با کمبود آب در بخشهای مختلف به ویژه آب شرب و آب کشاورزی روبرو بوده است. کمآبی در استان بوشهر در شرایطی است که این استان در کنار خلیج فارس قرار گرفته و بخش عمده آبهای ناشی از بارندگی در استان و همچنین روانآبهای استانهای همسایه بدون استفاده راهی دریا میشوند.
احداث سازههای آبخیزداری و همچنین احداث سد در مسیر روانآبها میتواند نقش مهمی در تأمین آب مورد نیاز در استان داشته باشد و از مخاطراتی همچون سیلاب و فرسایش زمین نیز جلوگیری میکند.
طی سالهای اخیر تلاشهای گستردهای به منظور رفع مشکل تاریخی استان بوشهر یعنی تأمین آب صورت گرفته است و پروژههای متعددی نیز در دست اجرا است که تکمیل این طرحها و اجرای طرحهای جدید میتواند دوای این درد باشد.
لزوم تکمیل سدها
نماینده دشتستان در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: استان بوشهر نیازمند تأمین آب مورد نیاز از منابع مختلف است که پیگیریهای فراوانی در این زمینه صورت گرفته است.
ابراهیم رضایی تکمیل سد دالکی را یکی از مهمترین نیازهای استان بوشهر دانست و تاکید کرد: تکمیل این سد علاوه بر تأمین آب مورد نیاز کشاورزان دشتستان، در تأمین آب شرب نیز نقش مهمی دارد.
وی از پیگیری برای تأمین اعتبار و تکمیل سد دالکی خبر داد و اضافه کرد: طی سالهای اخیر با پیگیری صورت گرفته پیشرفت فیزیکی این سد افزایش یافته است و امید است که با تأمین اعتبارات مورد نیاز، شاهد آبگیری این سد در زمان مقرر باشیم.
نگاه ویژه دولت سیزدهم به احداث سدها
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار بوشهر در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: دولت سیزدهم نگاه ویژهای را برای تکمیل سدها در استان بوشهر داشت و با جدیت این موضوع دنبال شده است.
محمد هادی رستمیان به روند اجرا و تکمیل سدها در استان بوشهر اشاره کرد و افزود: عملیات اجرایی 6 سد در استان بوشهر در حال انجام است که تکمیل آنها نقش مهمی در تأمین آب مورد نیاز استان دارد.
وی از انجام مطالعات احداث سدهای جدید در نقاط مختلف استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: از همه ظرفیتها برای تسریع در روند ساخت سدهای استان بوشهر استفاده میشود.
فعالیت 6 کارگاه سدسازی در استان
مدیرعامل شرکت آب منطقهای بوشهر اظهار کرد: به منظور مدیریت و بهره برداری از حداکثر ظرفیت منابع آب استان بوشهر، هم اکنون 6 کارگاه سدسازی در استان فعال است و مطالعات 4 سد دیگر نیز به اتمام رسیده است.
علی محمدی اظهار کرد: به منظور تأمین و افزایش بهرهوری منابع آب و همچنین صیانت و حفاظت این مایع ارزشمند، طرحهای متعددی در استان بوشهر دست اجرا و برنامهریزی است.
وی عنوان کرد: در حال حاضر 6 پروژه سد سازی در مراحل مختلف ساخت هستند و آبگیری و بهره برداری از آب برخی از این سدها در سنوات اخیر انجام شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای بوشهر سد خائیز تنگستان را یکی از پروژههای مهم در توسعه کشاورزی و اقتصادی این شهرستان نامید و گفت: شهرستان تنگستان یکی از قطبهای نخل داری در استان بوشهر است و شبکه آبیاری و زهکشی اهرم با قدمتی بیش از 140 سال گواهی بر این مدعا است.
محمدی افزود: آبیاری بیش از هزار و دویست هکتار از نخلستانهای اهرم از طریق منابع آب زیرزمینی و یا سد انحرافی اهرم به صورت فصلی انجام میشد، اما با رهاسازی آب از سد خائیز در تابستان 1402، این نخلها برای نخستین بار از آبی پایدار و با کیفیت بهره مند شدند و این آبیاری به صورت دورههای برنامهریزی شده ادامه دارد.
وی تصریح کرد: این اقدام در امتداد سفر سال 1401 رئیس جمهور فقید شهید رئیسی و دیدار چهره به چهره وی با کشاورزان منطقه بود.
با احترام ، مجله خبری صبح آنلاین