تشخیص غیرتهاجمی بیماری‌ها با یک روش نوری انقلابی

یک تیم بین‌المللی از محققان به رهبری پروفسور ایگور مگلینسکی از دانشگاه آستون، روشی نوآورانه برای تشخیص غیرتهاجمی بیماری‌ها ارائه کرده‌اند که مبتنی بر استفاده از نوعی نور خاص به نام تکانه زاویه‌ای گردشی (OAM) است. این روش که پتانسیل ایجاد تحولی عظیم در حوزه تشخیص پزشکی را دارد، در مجله معتبر نیچر منتشر شده است.

نور OAM به دلیل ساختار فضایی منحصر به فرد خود، ویژگی‌های جذابی از جمله حساسیت و دقت بسیار بالا را از خود نشان می‌دهد. این ویژگی‌ها باعث می‌شوند که نور OAM بتواند تغییرات بسیار جزئی در بافت‌های زیستی را تشخیص دهد که برای روش‌های تشخیصی سنتی غیرممکن است. در واقع، این نور قادر است تغییراتی به کوچکی یک میلیونیم واحد در ضریب شکست مواد را شناسایی کند.

محققان با انجام آزمایش‌های متعدد بر روی محیط‌های مختلف با سطوح متفاوت کدورت و ضریب شکست، توانایی بالای نور OAM در نفوذ به بافت‌های زیستی و حفظ ویژگی‌های خود را به اثبات رساندند. نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که نور OAM می‌تواند به عنوان ابزاری قدرتمند برای تصویربرداری از بافت‌های داخلی بدن و تشخیص زودهنگام بیماری‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

مزیت بزرگ این روش تشخیصی جدید، غیرتهاجمی بودن آن است. به این معنی که بیمار نیازی به تحمل درد و عوارض جانبی روش‌های تهاجمی مانند جراحی یا نمونه‌برداری بیوپسی نخواهد داشت. علاوه بر این، نور OAM می‌تواند برای ردیابی پیشرفت بیماری‌ها و ارزیابی اثربخشی درمان‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

محققان معتقدند که این فناوری نوظهور می‌تواند کاربردهای گسترده‌ای در حوزه‌های مختلف پزشکی داشته باشد. از جمله این کاربردها می‌توان به تشخیص زودهنگام سرطان، بیماری‌های قلبی عروقی، بیماری‌های عصبی و بیماری‌های پوستی اشاره کرد. همچنین، نور OAM می‌تواند در توسعه سیستم‌های ارتباط نوری ایمن و پیشرفته و همچنین در حوزه تصویربرداری زیستی مورد استفاده قرار گیرد.

با توجه به پتانسیل بالای این فناوری، انتظار می‌رود که در آینده نزدیک شاهد توسعه بیشتر و تجاری‌سازی آن باشیم. این دستاورد علمی می‌تواند گامی بزرگ در جهت بهبود تشخیص و درمان بیماری‌ها و ارتقای سطح سلامت انسان باشد.

با احترام ، مجله خبری صبح آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *