پیش‌بینی تولید ۲۰ هزار تُن تخم‌مرغ در همدان

استان همدان در سال جاری شاهد افزایش قابل توجه تولید تخم‌مرغ بوده است. به گفته معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان، تولید تخم‌مرغ در همدان از ۱۸ هزار و ۵۰۰ تن در سال گذشته به ۲۰ هزار تن در پایان سال جاری خواهد رسید. این افزایش تولید حاصل تلاش ۳۰ واحد مرغ تخم‌گذار با ظرفیت یک میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه مرغ تخم‌گذار در استان است.

علاوه بر افزایش تولید، تمامی واحدهای مرغ تخم‌گذار استان فعال بوده و ۱۹ واحد مرغ مادر تخم‌گذار نیز در زمینه تولید تخم‌مرغ نطفه‌دار فعالیت می‌کنند. میانگین تولید روزانه تخم‌مرغ در استان ۵۰ تا ۵۵ تن برآورد شده است.

با توجه به ارزش غذایی بالای تخم‌مرغ و سرانه مصرف ۲۰۰ عددی آن در کشور، مسئولین استان همدان به دنبال افزایش سرانه مصرف این محصول در استان هستند. تخم‌مرغ به عنوان یک غذای کامل و در دسترس، می‌تواند نقش مهمی در تامین نیازهای غذایی خانوارها داشته باشد.

ایران با تولید سالانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن تخم‌مرغ، رتبه نهم تولید تخم‌مرغ در جهان را داراست و در ماه‌های اخیر نیز شاهد صادرات ۷۰ هزار تن تخم‌مرغ بوده است.

روز ۱۷ مهر به عنوان روز جهانی تخم‌مرغ نامگذاری شده است تا اهمیت این محصول مغذی در تغذیه انسان بیشتر مورد توجه قرار گیرد. تخم‌مرغ حاوی ۱۳ ویتامین و مواد معدنی ضروری، ۶ گرم پروتئین و تمام اسیدآمینه‌های ضروری برای بدن است. به همین دلیل مصرف روزانه تخم‌مرغ برای همه گروه‌های سنی، به ویژه زنان باردار، شیرده، کودکان، نوجوانان، ورزشکاران و سالمندان توصیه می‌شود.

با توجه به مزایای فراوان تخم‌مرغ، افزایش تولید و مصرف این محصول در استان همدان می‌تواند به بهبود وضعیت تغذیه‌ای مردم و ارتقای سلامت عمومی جامعه کمک شایانی کند.

با احترام ، مجله خبری صبح آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *